ASOCIAȚIA HADBALULUI VÂLCEAN „CONSTANTIN TITĂ” ASOCIAȚIA PENTRU STUDII JURIDICC, ASOCIAȚIA SOCIETATEA CIVICĂ RONÂNĂ CARPATHIA ASOCIAȚIA VATRA CU IDEI, ASOCIAȚIA PRIETENII SPITALULUI VÂLCEAN, FORUNUL CULTURAL AL RÂNNICULUI, ASOCIAȚIA SENIORILOR DIN EDUCAȚIE, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ – JUDEȚUL VÂLCEA ASOCIAȚIA AYANGARDE, ORGANIZAȚIA NATIONALĂ CERCETAȘII ROMÂNIEI – CENTRUL LOCAL ”MIRCEA CEL BĂTRÂN“ RÂNNICU VÂLCEA, ASOCIAȚIA RADIOCLUBUL COZIA, CENTRUL REGIONAL PENTRU TINERET ȘI DEZVOLTARE DURABILĂ EUROGREEN ASOCIAȚIA TINERILOR ORTODOCȘI SFÂNTUL VALENTIN, SOCIETATEA CULTURALĂ “ARIEL“ RM. VÂLCEA ECOSTAR 21, CLUBUL DE TURISM ȘI ECOLOGIE BUILA VÂNTURARIȚA FUNDAȚIA INMĂ PENTRU INIMĂ, ASOCIAȚIA NATIONALĂ CULTUL EROILOR “REGINA NARIA“,FILIALA JUDEȚEANĂ ” MATEI BASARAB VÂLCEA, ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A SURZILOR DIN RONĂNIA – FILIALA VÂLCEA ASOCIAȚIA PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR TINERILOR VÂLCEA, ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A HIDROENERGETICIENILOR DIN RONÂNIA “AQUA NOSTRA”, ASOCIAȚIA AGRICOLĂ ȚARA LOVIȘTEI ASOCIAȚIA DOWN VÂLCEA, ASOCIAȚIA „LIGA FEMEILOR CREȘTIN ORTODOXE DIN ARHIEPISCOPIA RÂNNICULUI”, ASOCIAȚIA VÂLCEANĂ A ELEVILOR, ASOCIAȚIA DE TINERET CLUB SPORTIV DE TINERET LYKAIOS ASOCIAȚIA IZVOR DE VALCEA, ASOCIAȚIA DE VEXILOLOGIE TRICOLORUL, ASOCIAȚIA DE CRONOLOGIE, SCIENTOLO‹3IE ȘI ASTRONONIE – ACSA ROTARACT VÂLCEA, ASOCIAȚIA ZÂNBETE COLORATE ASOCIAȚIA CULTURALĂ RUSIDAVA ASOCIAȚIA NĂNICI DIN VÂLCEA ASOCIAȚIA HECTOR ROCK, ASOCIAȚIA CENTRUL PENTRU FAMILIE ASOCIAȚIA SINBIO, ASOCIAȚIA DE PROTECȚIE A ANIMALELOR „A DOUA ȘANSĂ” RN. VÂLCEA ASOCIAȚIA FII ON – PENTRU OM ȘI MEDIU, ASOCIAȚIA CULTURAL – ISTORICĂ „PLAI LOVIȘTEAN” ASOCIAȚIA KOGAYON, FORUMUL CETĂȚENESC PENTRU ACȚIUNE SOCIALĂ ȘI EDUCAȚIE CIVICĂ, ASOCIAȚIA DE TINERET RAISE YOUR VOICE ASOCIAȚIA VICTORIA, ASOCIAȚIA LACRIMA MUNȚILOR HOREZU ASOCIAȚIA DE TINERET „YOUTH ON THE LOVE” FUNDATIA „ARTOPROD”,
Vă supunem atenției mesajul adresat societății civile de către Federația Asociațiilor din România (FAR), platformă ce reunește, în cadrul unui proiect derulat de Secretariatul General al Guvernului („Dezvoltorea capacității administrative a organizațiior societății civile și o gradului de digitalizare a acestora”), organizații de tip asociativ și are ca misiune reprezentarea, apărarea și promovarea intereselor comune și specifice ale membrilor, în relația cu organismele publice și private din România.
Un obiectiv important al acestui proiect îl reprezintă consolidarea colaborării cu societatea civilă în scopul realizării unui act administrativ ce deservește interesul public și vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor.
Cu deosebita consideratie, Prefect, Mihai OPREA
FEDERAȚIA ASOCIAȚIILOR DIN ROMÂNIA – FAR
MESAJ CĂTRE SOCIETATEA CIVILĂ
Începând cu 15 august 2024, o nouă voce puternică se alătură peisajului asociativ românesc!
Federația Asociațiilor din România – FAR își deschide porțile, reunind organizații, cu profiluri din cele mai diverse, pentru a Ie promova și apăra, împreună, interesele lor comune și individuale. Vă invităm alături de noi, pentru ca să construim un mediu asociativ puternic și influent.
FAR este o platformă pentru colaborare și dezvoltare.
Pentru cei care agreează să fie în compania colegilor cu preocupări și aspirații comune Ie punem la dis- poziție, în cele ce urmează, instrumentele de aderare.
Federația Asociațiilor din România – FAR este platforma ce reunește organizații de tip asociativ, cu misiu- nea de a reprezenta, apăra și promova interesele lor comune și specifice, în relația lor cu organismele publice și private din România.
Obiectivul FAR este acela de a fi prezenți, în mod activ, în toate împrejurările în care ne putem exprima și/sau contribui la binele membrilor, mediului asociativ, în general, cetățeanului și colectivității.
Federația Asociațiilor din România – FAR, este o aplicație dezvoltată și aplicată de Secretariatul General al Guvernului României în cadrul Proiectului „Dezvoltarea capacității administrative a organizațiilor societății civile și a gradului de digitalizare a acestora” din cadrul Programului „Planul Național de Redresare și Rezili- ență – PNRR, finanțat de Uniunea Europeană și al Programului „Next generation EU”.
Federația FAR are, ca membri, asociații din România cu preocupări în domenii, precum: sănătate, cul- tură, probleme sociale, mediu, educație, administrație publică, servicii de interes civic și altele.
Întrucât unul din obiectivele proiectului privește dezvoltarea capacității de acțiune a organizațiilor socie- tății civile în teritoriu un obiectiv comun al Federației și al Secretariatului General al Guvernului este de avea ca membri, organizații din toate județele României.
DE CE SĂ DEVIN MEMBRU AL FEDERAȚIEI ASOCIAȚIILOR DIN ROMÂNIA – FAR?
Federația FAR:
- se implică, activ, în procesul legislativ, în administrația publică centrală și locală, în orice fel de activități ce au ca obiect problematica societății civile, a cetățeanului și comunității;
- oferă consultanță, asistență tehnică, sprijin logistic asociațiilor membre și Ie pune la dispoziție instru- mente utile, precum: baze de date, materiale, expertiză, soluții;
- susține public activitățile membrilor, Ie promovează activitățile și imaginea, la nivel local, național și internațional, contribuind astfel la creșterea ariei beneficiarilor acestora;
- organizează/participă la consultări publice, elaborări de poziții comune, campanii de advocacy și alte manifestări de ordin comunitar;
- organizează webinare pe diverse teme, schimburi de cunoștințe, bune practică și experiență;
- desfășoară activități de networking, creează conexiuni, încheie parteneriate și face schimb de informa- ții și experiență în interesul membrilor săi;
- organizează cursuri de formare și ateliere de lucru pentru dezvoltarea capacităților membrilor;
- organizează/participă la campanii de sensibilizare pe teme de prim interes ale membrilor săi;
CERERE DE ADERARE (Model)
Organizația …….., reprezentată de (numele conducătorului organizației), în calitate de solicită ade-
rarea ca membru al Federației Asociațiilor din România – FAR
1. Forma de organizare ……………..
2. Anul constituirii …………………….
3. Sediul social (adresa) ……….. …………
4. CUI ……………………….
- Obiectul principal de activitate conform statutului ……………………..
- Principala activitate desfășurată în prezent (scurtă descriere) …………………
7. Alte informații ……………………..
- Persoana care reprezentă organizația în Federația FAR (numele și funcția) ……
Date de contact (telefon, E-mail, altele) la nivel de organizație ……
Date de contact (telefon, E-mail, altele) ale reprezentantului organizației în cadrul Federației ….. ..
Cotizația lunară este de 10 Iei. Condițiile și termenele de achitare precum și informațiile privind actele necesare pentru dosarul de aderare vi se vor pune la dispoziție, după admiterea cererii dumnea- voastră, de către Consiliul Director al FAR.
Data
Numele (în clar)
Semnătura conducătorului organizației
Odată completată și trimisă cererea, se inițiază procedura de aderare. În continuare, vă vom comunica, ce mai trebuie făcut pentru a deveni membru cu drepturi depline al Federației FAR.
După completare, documentul semnat (opțional, ștampilat), se scanează, în format PDF, și se expediază pe adresa de E-mail: federatiafar@gmail.com
Relații suplimentare se pot obține și la numărul de telefon 0745079523