SINGURĂTATEA ȘI FRICA FACE LEGEA ASTĂZI

by Leontina RUS on July 12, 2023

Lumea de astăzi este supusă unui război nevăzut în care forțe oculte agresează în general populația în vârstă care trăiește în singurătate. Informațiile cu care este bombardată zi de zi această categorie de oameni cu ajutorul televizorului, în general, dar mai nou și prin intermediul telefonului îi induce acesteia un real sentiment de frică, care cuplată cu singurătatea (provocată prin izolare) aduce cetățeanul într-o stare deplorabilă prin care el nu mai poate decât să-și dorească moartea…Frica se induce în populație prin știrile și imaginile de-a valma, mai nou, cu posibila stare de război care amenință țara; pneuria de alimente sau falsitatea lor (hrana alternativă) este o altă cale de inducere a fricii; catastrofa posibilă mai ales provocată de ploile abundente!…vechi de când lumea, la fel grindina, revărsările de ape, schimbările climatice…Omul este ținut sub teroarea zilei de mâine zi de zi, săptămână de săptămână! Cu crimele de pe întregul mapamond la fel! De ce?…ca să fie informat? …Ce mai, omului nu-i mai rămâne decât să aștepte ziua de mâine să vadă și să constate cât de adevărate au fost știrile TV de ieri și de azi, căci cele de săptămâna trecută nu mai au nici o valoare. Au vorbit și s-au șters la gură! O pendulare între a fi și a nu fi, între realitate și frică…

*

Experimentul lui Avicenna a avut ca scop să arate felul în care frica, dacă nu este gestionată corect, poate să paralizeze fiinţa. Chiar dacă, pentru experiment, s-a folosit de două animale, savantul persan a explicat faptul că mecanismele care se declanşează în organism, in condiţii de frică, sunt valabile şi la om. În două cuşti separate, securizate şi aşezate la mică distanţă una de alta, Avicenna a pus un lup şi un miel, astfel încât cele două animale să se poată vedea permanent, dar fără să existe vreun risc ca lupul să evadeze din cuşcă sau să atace mielul. Şi lupul şi mielul au primit hrană şi apă din belşug. În timp ce lupul a mâncat toată hrana din cuşcă şi, sătul fiind, a urlat tot timpul, încercând să rupă gratiile şi să ajungă la miel, acesta din urmă a refuzat hrana şi, paralizat de spaimă, nu a rezistat mai mult de o săptămână.” (wiki 11 iulie 2023)

*

Morții de la Londra, din casă, care locuiau singuri, nu au murit de Coronavirus, ci de sperieturtă! panică! că nu mai funcționau cum trebuie spitalele și nici 112 englezesc nu răspundea la cerere dacât condiționat ca la noi, și mai bine te lipseai de acest număr de telefon…Cei fără frică, și la ei și la noi, și nici în singurătate – căci așa ceva într-un neam adevărat, nu se poate! – au trecut cu bine prin acești ani, desigur, ca pericol social acești ani de groază continuând cu războiul de la granița noastră între cei doi mari prieteni de la răsărit și, în mare, de aceeași religie… Iată un titlu din presa românească citând presa britanică, așa, ca aducere aminte…un neplăcut și înfiorător remember!… « Britanici morți singuri în case în timpul pandemiei, descoperiți după câteva săptămâni: „Covid-19 a creat o epidemie de singurătate”Mai mulți britanici au murit de Covid-19 singuri, în casă, în timpul pandemiei și au fost descoperiți abia după câteva săptămâni, spun medici care investighează astfel de cazuri. Morții au fost găsiți abia după ce o rudă, un prieten sau un vecin a dat alarma, însă asta s-a întâmplat atât de târziu încât trupurile erau deja în stare avansată de descompunere, relatează The Guardian. Cei care militează pentru cauza persoanelor în vârstă au declarat că fenomenul a evidențiat vulnerabilitatea vârstnicilor care trăiesc pe cont propriu, departe de familie, mai ales în această perioadă în care oamenii trebuie să respecte o serie de restricții de deplasare din cauza coronavirusului. „Pandemia de Covid-19 a creat o epidemie de singurătate, nu doar pentru persoanele în vârstă”, a declarat prof. Martin Marshall, șeful Colegiului Regal al Medicilor Generaliști. „Medicii generaliști lucrează pentru a verifica pacienții care sunt vulnerabili, iar voluntarii NHS au făcut o treabă bună pentru a avea grijă de persoanele vulnerabile din comunitățile lor. Dar observăm o creștere a numărului persoanelor care mor în comunitate, de multe ori acasă și deseori din cauza condițiilor care nu au legătură cu Covid-19, cum ar fi stopul cardiac”, a mai spus Marshall. „Ne-am temut întotdeauna că mai mulți oameni în vârstă vor fi găsiți morți singuri acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este extrem de trist să constatăm că acesta este adevărul”, a declarat Caroline Abrahams, directorul al organizației caritabile Age UK. » (Digi 24, 08 06 2020)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: